Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

10 pārsteidzoši fakti par ēdienu un tā gatavošanu


Raksta attēls

Interesanti fakti par ēdienu, kurus iespējams iepriekš nemaz nezināji.

1. Zaļā, dzeltenā un sarkanā paprika

Interesanti - zaļā, dzeltenā un sarkanā paprika NAV dažādas paprikas šķirnes. Līdzīgi kā zaļās un melnās olīvas - šīs vienkārši ir dažādas paprikas nogatavošanās stadijas. Zaļā paprika ir vismazāk nogatavojusies, savukārt, sarkanā - visvairāk.

2. Sviesta uzglabāšana

Sviestu nevajadzētu uzglabāt ārpus ledusskapja - tādējādi tas sabojājas ātrāk, turklāt to laikus pēc garšas vien ir ļoti grūti pamanīt. Lai sviests būtu mīkstāks, to var izņemt no ledusskapja uz pusstundu vai arī izmantot uzkarsētu sviesta nazi.

3. Tējas maisiņi bija nejaušība

Tējas maisiņi kļuva populāri nejaušības dēļ - tos sākotnēji izmantoja kā nelielus iepakojumus tējas paraugu nosūtīšanai.

4. Kečups kā zāles

19. gadsimtā kečups tika izmantots kā zāles pret vēdersāpēm un citām gremošanas sistēmas problēmām.

Uzzini, kā pagatavot kečupu mājās, ŠEIT.

5. Saldējums uz kociņa

Saldējumus uz kociņa 20. gadsimtā izgudroja 11 gadīga meitene. Viņa uz lieveņa atstāja krūzīti ar limonādes maisījumu un ūdeni, kā arī maisāmo kociņu. Pa nakti bijusi zema temperatūra, kā dēļ limonāde sasalusi.

Pagatavo savu veselīgo mājas saldējumu - meklē recepti ŠEIT.

6. Ananasi gaļas gatavošanā

Ananasi var padarīt gaļu mīkstāku. Tādēļ pievieno ananasu gabaliņus vai sulu marinādēm - tās piešķirs arī patīkamu saldskābu garšu.

7. Garšas izmaiņas lidojot

Izrādās, atrodoties augstu gaisā, izmainās garšas sajūtas. Tādēļ bieži vien, esot lidmašīnā, ēdiens garšo pilnībā citādāk. Piemēram, tomātu sula šķiet saldāka. Lielākoties tas tā ir, jo paceļoties gaisā, samazinās smaržas izjūta, kas ir ļoti svarīga garšas noteikšanā.

8. Ūdens derīguma termiņš

Droši vien esi ievērojis, ka uz ūdens pudelēm ir derīguma termiņš. Šis termiņš neattiecas uz pašu ūdeni, bet gan pudeli, kurā tas ir iepildīts. Pudelei novecojot, plastmasas daļiņas sāk nokļūt ūdenī, kā arī tā vairs neaizsargā ūdeni no apkārtējās vides.

9. Baltā šokolāde

Baltā šokolāde nemaz nav īsta šokolāde, jo tā nesatur kakao liķieri vai pupiņas. To parasti gatavo no kakao sviesta, cukura un piena

10. Mandele nav rieksts

Mandele nav rieksts, bet gan kauliņš no augļa, kas nedaudz līdzinās plūmēm un persikiem.


Instagram Sekot