10 Vācijas virtuves tradicionālie ēdieni, kuri ir jānogaršo


Raksta attēls

Garšīgi fakti par vienu no bagātīgākajām virtuvēm

1. Bagātīgas brokastis

Vācijā ierasts ēst kārtīgas brokastis. Tradicionāli tiek pasniegta maize un maizes radziņi kopā ar dāžādiem smēriem - medu, margarīnu, sviestu un marmelādi. Virsū maizei var likt siera šķēles, desiņas. Pie tā klāt parasti piedzer sulu, pēc tam ēd musli ar pienu vai jogurtu.

2. Otro brokastu uzkoda

Vācijā ierasts ēst vairāk par 3 ēdienreizēm - starp tām ietur dažādas mazākas uzkodas. Svarīgākā un populārākā no tām ir Pausenbrot, ko dēvē arī par otrajām brokastīm. To ēd starp brokastīm un pusdienām. Parasti tās ietver sviestmaizes vai musli ar jogurtu. Šī ēdienreize ir īpaši populāra skolās, jo bieži vien vācu skolēni pusdienas ēd mājās, tādēļ, lai pa dienu nenogurtu, nepieciešama šī uzkoda.

3. Mīlestība pret kartupeļiem

Baltijas valstis nav vienīgās, kurām ir dažnedažādas kartupeļu ēdienu variācijas. Ja vēlies nogaršot ko tradicionālu, kartupeļu ēdienu izvēle Vācijā ir diezgan plaša. Tiek pasniegti parastie kartupeļi ar dillēm, kartupeļu biezeņa sacepums, bet viens no glītākajiem kartupeļu ēdieniem - Hercogienes kartupeļi. Tas ir kartupeļu biezenis ar olām, sāli un pipariem, kas ar konditorejas maisiņu tiek izspiests rožu formāsun tad cepts cepeškrāsnī. 

4. Vācu ravioli

Esot tik tuvu Itālijai, šādas tādas itāļu virtuves tradīcijas ieviesušās arī vācijā, tostarp ravioli. Vācu tradicionālie ravioli ir pastas mīkla pildīta ar sieru, spinātiem un gaļu. Tos pasniedz zupā vai ar liellopa buljonu.

5. Saldie pelmeņi

Šie pelmeņi parasti tiek pildīti ar plūmju ievārījumu un tos pagatavo vārot sālsūdenī vai tvaicējot. Tos pasniedz kopā ar kausētu sviestu vai vaniļas mērci un magonēm. Tie izmēros ir diezgan lieli, tādēļ parasti vienā porcijā ir viens pelmenis.

6. Mannas klimpas

Mannas klimpas parasti pasniedz kopā ar ogu vai augļu kompotu, kā arī zupās, ja tās ir sāļas.

7. Viltotais zaķis

To gatavo no maltas lielopa un cūkgaļas, rīvmaizes, olām, sāls un pipariem. Parasti to pasniedz kopā ar mērci un kartupeļiem. Dažkārt viltotā zaķa viducī tiek ievietota vārīta ola.

8. Leberkäse jeb aknu "siers"

Par spīti nosaukumam šajā ēdienā nav nedz siera, nedz aknu. Tas ir līdzīgs ēdiens viltotajam zaķim, kuru gatavo no liesas cūkgaļas un liellopa gaļas, pievienojot sīpolus un majorānu. Pasniedz šķēlēs kopā ar sinepēm, ceptām olām un kartupeļu salātiem.

9. Desa karija mērcē

Šis ir viens no vāciešu iecienītākajiem street food. Tie ir desas gabaliņi tomātu-karija mērcē. Berlīnē iespējams atrast pat šim ēdienam veltītu muzeju.

10. Rauga pelmeņi

Šo interesanto ēdienu gatavo sajaucot raugu, pienu, sāli, cukuru un sviestu. Tad mīklu plaucē saldinātā pienā ar sviestu vai verdošā ūdenī ar sviestu. Tos var pasniegt kopā ar zupu vai ēst tāpat. Arī šo ēdienu var pagatavot kā sāļu vai saldu. bieži vien to pasniedz desertā ar vaniļas mērci.


Instagram Sekot