8 stundas Dienvidamerikas - gardais gaļas sautējums.

8 stundas
Vidēji grūti

Raksta attēls

Dienvidamerikas virtuvē lielā cieņā ir gaļa. Dažādos veidos un visvairāk – sarkanā gaļa.. Papildinot ar čili, oregano, paprikas pulveri un vēl daudz ko, tostarp šokolādi (Meksikā), izveidojas garšas, kuras paliek atmiņā vēl ilgi. Lēni sautētā gaļa kūst mutē un ļauj visu pārējo laiku darīt, ko vien vēlies. Ideāls brīvdienu sautējums, kas sasildīs.

Sastāvdaļas

  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 kg liellopu gaļas gabalu (gulaša, zupas, ribas)
  • 50 g sarkanā sīpola, nomizots, smalki sakapāts
  • 4 vidēja izmēra baltie sīpoli, nomizoti, katrs sagriezts četrās daļās
  • 20 ķiploka daivas, nomizotas, viegli saspiestas
  • 2 tējk. kumīna sēklu
  • 100 g “I love eco” tomātu pastas
  • 800 g “I love eco” tomātu passatas
  • 2 tējk. kaltēta vai svaiga oregano
  • 2 tējk. paprikas pulvera
  • 50 g melnās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 460 g “I love eco” konservētu melno un sarkano pupiņu
  • 300 ml šķidruma no konservētajām pupiņām
  • jūras sāls pēc garšas
  • 2 tējk. svaigi maltu melno piparu

pasniegšanai:

  • tortiļas čipsi
  • ķiploku dīgsti

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē eļļu un uz lielas liesmas pa daļām apcep gaļas gabalus, līdz tie ir zeltaini. Neliec katlā visus uzreiz, bet divos vai trīs piegājienos, citādi tie sāks sulot. Pēc tam izņem ārā un noliec traukā.
  2. Kad gaļa apcepta, nolej taukus metāla traukā. Ielej katlā vēl 10 ml eļļas, pievieno sīpolus, ķiplokus, kumīnu, sāli, šķidrumu no konservētajām pupiņām un sautē uz ļoti mazas liesmas 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Tad pievieno tomātu pastu, iemaisi un pacep 1 minūti.
  4. Pievieno konservēto melno un sarkano pupiņu, oregano, paprikas pulveri, šokolādi, tomātu passatu, sāli, piparus, samaisi un ļauj, lai šokolāde izkūst.
  5. Beigās pievieno apcepto gaļu, samaisi un liec krāsnī uz 150 grādiem 8 stundas.
  6. Izņem no krāsns, izcel ārā gaļu, atdali no kauliem, liec atpakaļ mērcē un pasniedz, uzliekot čipsus un ķiploku dīgstus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot