Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Liellopa gaļa


Raksta attēls

Iemesli, kādēļ ēst liellopa gaļu, kā arī kā izvēlēties labāko.

5 iemesli, kāpēc ēst liellopa gaļu:

  1. Liellopa gaļa satur daudz olbaltumvielu, dzelzi un aminoskābes;
  2. Liellopa gaļā ir vērtīgais cinks un B grupas vitamīni;
  3. Liellopa gaļa labi ietekmē gremošanas sistēmu un neitralizē kairinošus enzīmus vai skābumu;
  4. Zinātnieki no Kanādas ir secinājuši, ka liellopa gaļā esošais keratīns veicina izturību un pat mazina organisma tauku slāni;
  5. Pateicoties tās sastāvam, liellopa gaļa ir īpaši piemērota cilvēkiem, kas nodarbojas ar sportu vai veic fiziski smagu darbu.

Kā izvēlēties nobriedinātas liellopa gaļas steiku

Liellopa gaļas steiki tiek gatavoti no dažādiem gabaliem. Tie tiek sausi nobriedināti vismaz 28 dienas, kas padara gaļu īpaši mīkstu un garšīgu. Zemāk esošie apraksti ļaus tev izvēlēties sev piemērotāko steiku.

  • T-bone (T-kaula) steiks – gardēžu iecienītākais steiks no sausi nobriedinātas liellopa gaļas. Tas ietver divus gaļas veidus – vidukļa un ciskas augšdaļas gabalus, kas ir vismaigākās liellopa daļas.
  • Black Angus steiks – lai pagatavotu šo tumši sarkano gaļu, tiek izmantota tikai Angus šķirnes liellopa pleca daļa. Pateicoties izsmalcināti garšīgajai gaļai, šī Skotijā selekcionētā liellopa šķirne tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaulē.
  • Rib-eye steiks – antrekots bez kaula, kas izceļas ar savu sulīgumu. Tā nosaukums ir radies no tā saucamās marmora acs steika vidū. Apkārt redzamās tauku dzīslas cepšanas laikā izkūst, tādēļ gaļa saglabājas sulīga un garda.
  • Muguras daļas fileja – šim steikam tiek izmantota muguras daļas fileja, kas tiek iegūta no liellopa liemeņa vidukļa daļas līdz ciskas augšdaļai. Muguras fileja nav tik mīksta, bet tai piemīt izteiktāka garša nekā dažiem citiem gaļas gabaliem.
  • Antrekots – to iegūst no priekšējo ribu muguras gabala. Šim gaļas gabalam ar marmoram līdzīgo dzīslojumu ir viena no bagātīgākajām garšām.

Instagram Sekot