Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Intensīvs vīns


Raksta attēls

Izvēloties šo vīna stila apzīmējumu, es mēģināju nodefinēt, kā vienā vārdā apzīmēt visus vīnus, kuriem piemīt viena vai vairākas sekojošas īpašības:

  • vīni ar augstu alkohola saturu, tātad stiprie un stiprinātie vīni,
  • vīni, kuri pirms nonākšanas veikalu plauktos ilgstoši izturēti, tādejādi papildus sākotnējām smaržas un garšas īpašībām tajos ir attīstījusies papildus smaržu un garšas īpašības, ko rada vīna mijiedarbība ar mucu, oksidācija vai mikrobioloģiskie procesi, kuri norisinās vīnam ilgstoši nobriestot pudelēs vai cita veida traukos,
  • vīni, kuri darināti specifiskos smaržas un garšas koncentrēšanas apstākļos – piemēram, no žāvētām vīnogām, ekstremāli ilgi izturot vīnogu miziņas kontaktā ar šķidrumu, vai karsētas vīnogu sulas,
  • vīni, kuri darināti no tādu vairāku vīnogu šķirņu sajaukuma, kuru rezultātā tiek iegūti kompleksi, daudzšķautņainas smaržu buķetes vīni ar piesātinātu, pilnmiesīgu garšas struktūru.

Visi šeit aprakstītie, manuprāt, vislabāk atbilst nosaukumam: Intensīvs vīns, tomēr, lūdzu, ievērojiet un nesajauciet šos ar izteiktas smaržas vīniem (Aromātisks vīns), kuru garšas struktūra ir daudz vieglāka par to aromātu kopumu.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot