Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Vīnu un jūras produktu saderība


Raksta attēls

Šoreiz es vēlos vienu rakstu veltīt padziļinātai zivju un citu jūras produktu un vīnu saderības tabulai.

Atgādinu, ka jebkuri tāda veida mēģinājumi sistematizēt subjektīvo katra cilvēka individuālo garšas izjūtu objektīvi dod jums tikai virzienu saskanīgākā vīna meklējumos, bet nekad 100 % negarantē, ka norādītā kombinācija būs absolūtās harmonijas garantija ikvienam no jums.

Šoreiz saderības tabulai es ņēmu par pamatu Rimi veikalā nopērkamos jūras produktus un zivis, sadalīju ēdienus grupās pēc to pagatavošanas principa un tad sīkāk, sadalot pa galvenajām izejvielām, kas var mainīt vīna izvēli. Savukārt, uz otras – līmeniskās ass sadalot vīnus pa to vispopulārākajiem, pie mums pieejamiem vīna veidiem un stiliem. Kā vienmēr, es vēršu jūsu uzmanību, ka mēģinot ievērot maksimālu objektivitāti, es izvēlējos saderību norādīt kā:

Zaļš - labas saderības iespējamība,

Dzeltens - vidējas saderības iespējamība,

Sarkans - zemas saderības iespējamība,

ar to vēlreiz uzsverot, ka pilnīgas precīzas patiesības ēdiena un vīna saderībā nav – viss ir tikai jūsu
pašu rokās (vairāk gan degunā un mutē) un jūsu individuālās garšas harmonijas meklējumos.

Runājot par vīnu stilu apzīmējumiem, jūs ieraudzīsiet, ka dažos gadījumos tās ir vīnogu šķirnes kā noteicošās vīna stila apzīmējumā, bet dažos gadījumos tie var būt arī vīnu reģioni vai pat ražošanas specifika. Tādejādi es centos parādīt iespējamās atšķirības un izvairīties no pārāk liela vispārīguma.

Pirmo reizi Rimi Vīna dārzs kataloga vēsturē šajā informatīvajā tabulā es iekļāvu arī dzirkstošos vīnus, jo uzskatu, ka burbuļi jūsu glāzē var kalpot gan kā dzēriens svētku tostam, gan piedeva īpašai maltītei! Redzēsiet, ka dažiem no dzirkstošo vīnu veidiem ir ļoti plašas ēdienu saderības iespējas. Lielākais mīts, – ka pie “peldošajiem” ēdieniem der tikai baltvīns, šajā tabulā jums ļaus nojaust, ka to ir iespējams apgāzt – mēģinot sapārot jūras produktus ar dažādiem rozā un pat sarkanajiem vīniem. Papildus – noteikti ievērojiet, ka dažādas mērces pie ēdiena var radikāli izmainīt iespējamo vīna saderību. Piemēram, asās mērces pieprasa vīnu, kas nav stiprāks par 11 % alkohola, sarkanās mērces vairāk nosliecas par labu saderībai ar sarkanvīniem, krēmīgās baltās mērces prasa arī vīnam būt pilnmiesīgākam un piesātinātākam, savukārt saldskābās mērces labāk sadzīvos ar pussausajiem vai pat saldajiem vīniem.

Klikšķiniet uz attēla un atklājiet jūras produktu un vīna saderību!

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot