Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Akniņas ar speķi

30 min
Viegli pagatavot
30 personām

Raksta attēls

Delikatese ballīšu gardēžiem

Sastāvdaļas

  • 200 g vistu akniņu
  • 200 g plāni sagriezta bekona
  • Sojas mērce

Pagatavošana

Šī ir japāņu uzkoda – rumaki, bet ļoti labi iederas arī latviešu virtuvē!

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 grādiem.
  2. Sagriež vistu akniņas 3–4 cm mazos gabaliņos.
  3. Katru gabaliņu ietin bekona šķēlē un sasprauž ar zobu bakstāmo kociņu, lai turas kopā.
  4. Akniņas liek cepampannā un katru rullīti apšļaksta ar pāris pilieniem sojas mērces. Rullīšus ievieto krāsnī grila režīmā vai vienkārši tuvu liesmai/siltumam. Cep apmēram 20 minūtes, līdz bekons kļūst drusku kraukšķīgs. Servē karstus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot