Sastāvdaļas
- 1 citronzāles kāts
- 400 ml krēmīgā kokosriekstu piena
- 2 ēd.k. tumšās sojas mērces
- 20 g nomizota ingvera, ļoti smalki sakapāts vai sarīvēts
- 2 ķiploka daivas, nomizotas, smalki sakapātas
- sakapāts sarkanai čili pēc garšas
- 1 ēd.k. gī sviesta
- jūras sāls pēc garšas
- 1 kg mīdiju
Pasniegšanai: 300 g nomizota gurķa, sagriezts smalkos kubiņos
Pagatavošana
- Citronzāles kātam nogriez 10 cm garu apakšējo daļu un uzsit ar naža galu vai virtuves āmuriņu, lai sāk izdalīties aromāts un sula.
- Katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot mīdijas. Vāri uz lielas liesmas, līdz šķidrums samazinās apjomā uz pusi.
- Tad pievieno mīdijas, uzliec vāku un vāri dažas minūtes, līdz mīdijas atvērušās un gatavas.
- Liec šķīvjos un pasniedz ar gurķiem.