Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Āzijas mīdijas

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Pārsteidzoši vienkārša un izcila maltīte.

Sastāvdaļas

  • 1 citronzāles kāts
  • 400 ml krēmīgā kokosriekstu piena
  • 2 ēd.k. tumšās sojas mērces
  • 20 g nomizota ingvera, ļoti smalki sakapāts vai sarīvēts
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, smalki sakapātas
  • sakapāts sarkanai čili pēc garšas
  • 1 ēd.k. gī sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1 kg mīdiju

Pasniegšanai: 300 g nomizota gurķa, sagriezts smalkos kubiņos

Pagatavošana

  1. Citronzāles kātam nogriez 10 cm garu apakšējo daļu un uzsit ar naža galu vai virtuves āmuriņu, lai sāk izdalīties aromāts un sula.
  2. Katlā liec visas sastāvdaļas, izņemot mīdijas. Vāri uz lielas liesmas, līdz šķidrums samazinās apjomā uz pusi.
  3. Tad pievieno mīdijas, uzliec vāku un vāri dažas minūtes, līdz mīdijas atvērušās un gatavas.
  4. Liec šķīvjos un pasniedz ar gurķiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot