Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Boloņas mērce

1 stunda
Vidēji grūti
4 personām

Raksta attēls

Viss labais un garšīgais ir pavisam vienkāršs. Iederēsies lieliski rudens un ziemas pusdienās, kad gribas siltu un omulīgu maltīti.

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa – 400 g
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.
  • Šalotes sīpols – 3 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Ķiploks – 3 daivas
  • Brūnais cukurs - 1 ēdamk.
  • Tomāti savā sulā – 400 ml
  • Pupiņas konservētas Rimi – 400 g
  • Svaigs baziliks – 1 bunte
  • Sāls un pipari - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagriež sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos.
  2. Katliņā karsē olīveļļu un apcep sīpolus, burkānus, pieber cukuru.
  3. Pievieno malto gaļu un ķiploku. Cep līdz kļūst zeltaini brūni.
  4. Pievieno tomātus savā sulā un sulu no konservētām pupiņām.
  5. Samazina karstumu un lēnām vāra vismaz 40 minūtes, līdz mērce iebiezinās.
  6. Pievieno pupiņas, sāli un piparus.
  7. Sakapā baziliku, pieber mērcei un pusdienas gatavas.
  8. Mērci var pasniegt ar makaroniem, dārzeņiem, pildīt tortiljās

Saistītās receptes

Instagram Sekot