Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Zivs galerts


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Buljonam:

  • 1 dorada vai cita baltā zivs
  • 2 l dzeramā ūdens
  • 2 sīpoli, nomizoti
  • 1 ķiploks, nomizots
  • 1 fenhelis
  • 1 selerijas kāts
  • 2 burkāni, nomizoti
  • 1 lauru lapa
  • 6 smaržīgie pipari
  • sāls pēc garšas

Galertam:

  • 40 g želatīna
  • 1 sauja svaigu diļļu
  • 6 paipalu oliņas, vārītas, nolobītas, pārgrieztas uz pusēm
  • 100 g zaļo zirnīšu (svaigi, blanšēti vai saldēti)

Pagatavošana

Katlā liec attīrītu zivi, pievieno ūdeni un uzvāri. Kad zivs noputota, pievieno sīpolus, ķiploku, fenheli, selerijas kātu, burkānus, lauru lapu, smaržīgos piparus un sāli. Vāri uz lēnas uguns apmēram 1–2 h. Kad zivs gatava, uzmanīgi izņem to no buljona kopā ar burkāniem un noliec atdzesēties, bet buljonu izkās caur dubultu marli. Atsevišķos apaļos trauciņos vai vienā kēksa formā ar cauru vidu kārto dilles, paipalu olu pusītes, zirnīšus, iztīrītas zivs gabaliņus un burkānus, kas sagriezti ripiņās. Visu pārlej ar buljonu, kurā iemaisīts izšķīdināts želatīns. Liec ledusskapī uz 8 h, lai galerts sastingst.

Ieteikums!

Lai būtu vieglāk izņemt galertu no trauciņiem, pirms pasniegšanas iemērc tos uz 3–5 sekundēm karstā ūdenī. Pasniedz kā vieglu uzkodu kopā ar mārrutkiem ar citrona garšu.


Saistītās receptes

Instagram Sekot