Recepte

Cepta mencas fileja

40 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Mencas filejas – 8 gab.
Sāls – pēc garšas
Olīveļļa – ieziešanai

Pagatavošana

Zivs fileju apber ar garšvielām, iesmērē ar olīveļļu un mazliet patur, lai zivtiņas savelkas ar eļļu. Zivs filejas nekādā gadījumā nevajag likt cepties pannā ar eļļu – tad tās nebūs tik kraukšķīgas.
Lai zivs būtu kraukšķīgāka un labāk turētos kopā, to cep ar ādas pusi uz leju.
Kad zivs gabaliņi viegli dalās – zivs ir gatava.
Gatavos filejas gabalus kārto uz šķīvja un apslaka ar dzērveņu mērci. Fantastiski vienkārši un patiesi gardi.


Saistītās receptes

Instagram Sekot