Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Ābolu–karameļu dzēriens ar kanēli

35 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Āboli – 1 kg
Cukurs – 130 g
Laims – 2 gab.
Kanēļa standziņas – 2 gab.
Ūdens – 1 l

Pagatavošana

Noskalo ābolus un no 2/3 augļu izspiež sulu. Pārējiem āboliem izņem serdes un sagriež tos nelielos gabalos (ar visu mizu). Sagrieztos ābolus liek ūdenī, kam pievienota laima sula. 2,5 l katliņā ieber cukuru un uz lēnas uguns izkausē, līdz iegūta zeltaina karamele. Uzmanies un nepiededzini cukuru, jo tad dzēriens būs rūgts!
Kad cukurs izkausēts, karamelei pielej ūdeni ar ābolu šķēlītēm, pieliek arī kanēļa standziņu. Karsē, līdz āboli kļūst mīksti un virtuvi piepildījusi kanēļa un karameles smarža. Pielej ābolu sulu un vēlreiz visu kopā uzkarsē. Dzērienu izkāš caur marli un pasniedz siltu.

Padoms!
Atceries, ka dzērienu nedrīkst vārīt, tas ir jātvaicē uz lēnas uguns, tad tas būs dzidrs.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot