Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Karstais ķiršu todijs


Raksta attēls

Karsts ziemas alkoholiskais kokteilis aukstiem vakariem.

Sastāvdaļas

  • 50 ml Rīgas Melnā ķiršu balzama
  • 200 ml saldo ķiršu un upeņu sulas (Dārzkopības institūts, Rimi Klēts)
  • 15 ml svaigi spiestas citronu sulas
  • 20 ml pašgatavota Ziemassvētku kanēļa sīrupa*

dekorēšanai:

  • kanēļa standziņa
  • citrona šķēle

*Lai pagatavotu Ziemassvētku kanēļa sīrupu, katlā ielej 500 ml ūdens un uzkarsē, bet neļauj vārīties. Kad ūdens ir karsts, pievieno 700 g cukura, 5 kanēļa standziņas, 10 krustnagliņas, smalki sarīvētas miziņas no 1 apelsīna un sulu no 1 citrona. Karsē, ik pa brīdim apmaisot, bet neļauj vārīties. Atstāj, lai atdziest,

un pēc 3 h caur sietu pārlej pudelē. Ziemassvētku sīrups gatavs!

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas salej mazā katliņā un uzkarsē.
  2. Tiklīdz uzmet burbuli, noņem no uguns un lej krūzē.
  3. Dekorē ar kanēļa standziņu un citrona šķēli. Pasniedz.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Instagram Sekot