Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Siltais dzērveņu un čili morss

30 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Dzērvenes – 200 g
  • Žāvētas dzērvenes – 100 g
  • Cukurs – 3 ēdamk.
  • Asais čili – 1/6 gab.
  • Smaržīgie pipari – 5 gab.
  • Kardamons – 3 sēklas
  • Ūdens – 2 l

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni.
  2. Svaigās dzērvenes saspiež ar cukuru.
  3. Ūdenim pievieno visas dzēriena sastāvdaļas un tvaicē, līdz dzērvenes izjūk un garšvielas atdod savu lielisko garšu dzērienam.
  4. Morsu izkāš caur sietu un pagaršo. Ja nepieciešams, var pievienot vēl cukuru vai dzērvenes.
  5. Dzēriens garšo lieliski gan silts, gan jau padzisis.
  6. Morsu vari gatavot arī no saldētām ogām vai izvēlēties citas ogas, piemēram, avenes vai zemenes.

Ieteikums!
Nevāri morsu uz straujas uguns, jo tad dzēriens būs duļķains – tas zaudēs dzidrumu!
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot