Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Karstais ābolu un pekanriekstu pīrāgs ar saldējumu


Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 200 g dzērveņu
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 300 g brūnā cukura
  • 300 g pekanriekstu
  • kanēlis
  • maltas krustnagliņas
  • malts muskatrieksts
  • 1 tējk. sāls
  • saldējums pasniegšanai, vislabāk vaniļas vai plombīra

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamajā veidnē kārto šķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu un visu pārkaisa ar garšvielām. Pa virsu uzliek pārējos ābolus. Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem. Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām. Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsa ir brūna. Gatavo ēdienu servē uz deserta šķīvjiem, no sākuma liekot pīrāga gabaliņu, pa virsu vai blakus pīrāgam uzliekot saldējumu.

Rimi gardēži vīnziņa ieteiktais vīns:
Karstvīns pagatavots no Latviešu sarkano ogu vīna


Saistītās receptes

Instagram Sekot