Sastāvdaļas
10 blanšētas un lobītas garneles
1,5 l ūdens + 1 ēd.k. jūras sāls blanšēšanai
5 garkātu brokoļi
mērcei:
1 citronzāles stiebriņš, sagriezts 3 daļās
150 g yakitori mērces 1/2 laima sula
pāris šķēlītes svaiga ingvera pusīkšķa lielumā
1 tējk. sezama eļļas
1 tējk. austeru mērces svaigs koriandrs
pēc garšas
Pagatavošana
- Ar zīmuļasināmo uzasini bambusa irbulīšus. Uzspraud uz tiem garneles.
- Visas mērces sastāvdaļas liec katliņā un uz mazas liesmas vāri, līdz mērce kļūst nedaudz staipīga. Citronzāles gabaliņus izņem ārā. Pārslaki garneles ar mērci.
- Paralēli sālsūdenī noblanšē garkātu brokoļus un pasniedz kā piedevu kopā ar garnelēm.