Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Garšaugos cepta varavīksnes forele ar kuskusu un tomātiem


Raksta attēls

Vasarīgs loms!

Sastāvdaļas

  • 2 varavīksnes foreles
  • 2 ēd.k. mīksta sviesta
  • 1 mazs zariņš lauru lapu
  • 6 timiāna zariņi
  • 2–4 diļļu kātiņi
  • 1 citrons, sagriezts šķēlītēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • 200 g kuskusa maisījuma ar kariju
  • 2 Mežvidi tomāti
  • 10 bazilika lapiņas
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 1/2 tējk. vīna etiķa
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Pirms liec zivi uz grila, neaizmirsti to nosusināt papīra dvielī, lai tā ir pavisam sausa. Tad ieeļļo zivi, lai grilējoties āda nepieliptu pie restēm. Grilē 5 minūtes ar ādu uz leju, tad īsu brīdi apgriez uz otru pusi. Ja tomēr gadās, ka āda pielīp pie restēm, tad ņem to nost pašā pēdējā brīdī, tādējādi tā atdalīsies daudz vieglāk.

  1. Varavīksnes foreles ierīvē ar mīkstu sviestu no ārpuses un iekšpuses. Pievieno garšaugus, citrona šķēlītes, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni 175 grādus karstu un liec cepties zivis uz 12–15 minūtēm.
  2. Uzbriedini kuskusu. Aplej kuskusu ar aptuveni 50 ml vāroša ūdens, samaisi un apklāj ar lina dvielīti vai uzliec vāku. Briedināšanu atkārto vismaz 3 reizes.
  3. Tomātus sagriez, pievieno baziliku, etiķi, olīveļļu un piparus, samaisi un pasniedz kopā ar zivi un kuskusu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot