Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Cūku ribu BBQ mežrozīšu un aprikožu pikantā marinādē

2-3h
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Cūku ribas Rimi – 1 – 1,5 kg
  • Tomātu mērce Selection by Rimi – 1 burc
  • Worčester mērce - 30 ml
  • Spāņu garšvielas Selection by Rimi – 1 tējk
  • Kajēnas čili pipari Rimi – 1 tējk
  • Mežrozīšu un aprikožu ievārījums I Love Eco – 210 g
  • Kūpināta sāls Selection by Rimi – pēc garšas
  • Rozmarīns - bunte

Pagatavošana

Gatavo marinādi. Traukā lej worčestras mērci, pievieno tomātru mērci, ievārījumu, garšvielas un asos kajēnas piparus.

Marinādei pieber sāli un vienu sauju rozmarīna skuju. Liec marinēties cūku ribas, iepriekš kārtīgi tās iemasējot marinādē. Atstāj uz nakti ledusskapī. Kurini grilu, sakarsē ogles.

Tev vajadzēs grilu ar vāku.

Atrodi dzelzs bļodu, kurā lej ūdeni. Grilā ogles liec uz sāniem, bet pa vidu liec ūdens bļodu. BBQ nozīmē ilgāku cepšanu uz grila, tāpēc esi pacietīgs. Ribām vajag mitrumu un lēnu cepšanos, lai tās izdotos ideālas, gaļai lācec pašai no kaula nost.

Liec uz grila ribas un cep. Ik pa laikam apgriez , ja nepieciešams pievieno vēl ogles, tikai tām jābūt iepriekš sakarsētā. Rimi veikalos ir iespējam iegādāties speciālos “deg spaiņus” (saukšu tos tā) ogļu uzsildīšani.

Kad ribām gaļa mīksta. Izņem no grila ūdeni un apcep ribas kraukšķīgas, apsmērējot tās ar atlikušo marinādi. Pasniedz ar gril dārzeņiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot