Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Liellopa steiks ar grila salātiem

25 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Īru liellopa lāpstiņa bez kaula Rimi – 800 g
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • olīveļļa 2 ēdamk
  • rozmarīns 1 bunte
  • rukola i Love Eco – 1 pac
  • sparģeļi mini Rimi – 1 pac
  • tomāti – 4 gab
  • olīveļļa 3 ēdamk
  • medus sinepes 1 ēdamk
  • vīnogu etiķis – 1 tējk

Pagatavošana

Sagriez gaļu nelielos steikos. Pārkaisi ar pipariem un ierīvē ar olīveļļu. Liec grilēties. Sāli pievienosi beigās.

Lai uzzinātu cik daudz gaļa izcepusies izmanto šo paņēmienu. Saliec īkšķi ar tuvāko pirkstu un patausti muskuli pie īkšķa, tad gaļu. Ja mīkstums ir līdzīgs, gaļa būs asiņaina. Tālāk ar nākamo pirkstu – vidēji asiņaina, tad vidēja, bet ar tālāko, mazo pirkstu, labi cepts. Nesaliekot pirkstus muskulis ir kā jēļa gaļa
Pagatavo savu iecienītāko gatavības pakāpi.
Grilē sparģeļus un tomātus, sagrieztus uz pusi. Tos visus liec uz rukolas salātiem. Gaļu sagriez strēmelītēs.
Pagatavo mērci, sajaucot sastāvdaļas, pasniedz visu kopā ar mērci, neaizmirsti steikiem sāli.


Saistītās receptes

Instagram Sekot