Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Grilēta karūsa ar ziedkāpostu krēmu


Raksta attēls

Lieliskām vakariņām

Sastāvdaļas

  • 2 karūsas (doradas)
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu

krēmam:

  • 1 vidēji liela vai 1/2 lielas ziedkāposta galviņas
  • 80 g Rimi sviesta
  • 1/2 tējk. jūras sāls

pasniegšanai:

2 redīsi

Pagatavošana

  1. Redīsus sagriez plānās šķēlītēs un ieliec ledusaukstā ūdenī, lai tie kļūst kraukšķīgi kā čipsi.
  2. Karūsas attīri, noskalo un nožāvē ar papīra dvieli. Ierīvē zivis ar sāli un olīveļļu, piparus kaisi tikai iekšpusē, lai, cepot zivis, tie no ārpuses neapdeg.
  3. Liec zivis uz sakarsētas grila pannas vai uz grila restēm. Gatavojot uz grila, zivis būs jāgroza ik pēc 40 sekundēm, lai nepiedeg.
  4. Uz grila pannas apcep zivis 1–2 minūtes no abām pusēm un tad liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 14 minūtēm.
  5. Ziedkāpostu sadali rozetēs, novāri mīkstu un pēc tam nokās. Blendera krūzē liec sviestu, pa virsu gatavos ziedkāpostus un samal krēmā. Pievieno sāli un iemaisi.
  6. Pasniedz karūsu ar ziedkāpostu krēmu un kraukšķīgiem redīsiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot