Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kartupeļu un kukurūzas krēmzupa


Raksta attēls

Tieši laikā lietainos rudens vakaros.

Sastāvdaļas

  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 25 g nomizota sīpola, smalki sakapāts
  • 560 g nomizotu kartupeļu, sagriezti nelielos gabalos
  • 300 g “I love eco” vārītās kukurūzas (jau bez serdes)
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 600–700 ml karsta buljona (izmanto “I love eco” buljona kubiņus)
  • 100 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • tortiļas čipsi
  • sarkanais čili
  • marinēti halapenjo pipari
  • “I love eco” valrieksti, rupji sadrupināti

Pagatavošana

  1. Katlā ielej 10 ml eļļas, pievieno sīpolus, sāli un karsē uz vidējas liesmas, līdz eļļa ir uzkarsēta, tad pagriez mazāku liesmu un sautē 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.
  2. Tikmēr pannā ielej atlikušo eļļu un uz lielas liesmas liec cepties vienu sagriezto kartupeli, līdz tas kļūst zeltains.
  3. Katlā pie sīpoliem pievieno kartupeļus, kukurūzu, paprikas pulveri, oregano, sāli, piparus un ceptos kartupeļu gabaliņus (bez eļļas). Pielej buljonu un vāri 20 minūtes.
  4. Tad sablenderē, lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pagaršo, vai pietiek sāls, un, ja vajag, pievieno vēl.
  5. Lej zupu bļodā, pa vidu liec čipsus, piparus un valriekstus un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot