Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ķiploku krēmzupa ar melno olīvu un saulē kaltētu tomātu crostini (maizītes)

1 stunda
7 personām

Raksta attēls

Šo zupu var celt gan ģimenes pusdiengaldā, gan cienāt ar to ciemiņus. Interesanti un gardi!

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 2 sīpoli, sakapāti
  • 2–3 ķiploku galviņas, atkarībā no lieluma, divas daiviņas atstāj veselas, pārējās rupji sakapā
  • 3 kartupeļi, nomizoti un sagriezti mazos gabalos
  • 1 l vistas vai veģetārā buljona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • Franču bagete, sagriezta šķēlēs
  • Kārbiņa melno olīvu (bez kauliņiem)
  • Kārbiņa saulē kaltēto tomātu olīveļļā

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu zupas katlā un apcep sīpolus un ķiplokus, tad pievieno buljonu, kartupeļus un garšvielas. Vāra 30 minūtes.
  2. Kamēr zupa vārās, apgrauzdē maizi. Olīvas un tomātus sīki sakapā un ieliek katru savā bļodiņā. Katrai no tām pievieno ķiploku spiedē izspiestu ķiploku, tad samaisa.
  3. Masu uzliek uz grauzdētās maizes un izdekorē ar pētersīļiem vai baziliku.
  4. Tiklīdz kartupeļi kļūst mīksti, zupu sablendē. Pieliek krējumu un pienu.
  5. Zupu servē kopā ar pagatavotajām krāsainajām crostini maizītēm.

Ilze Jurkāne ciemojās Kimjāņu ķiploku audzētavā, un no turienes mums atveda brīnišķīgas receptes. Apskati, kā viņai gāja šeit.


Saistītās receptes

Instagram Sekot