Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu

20 min
Sarežģīti pagatavot
4 personām

Raksta attēls

Kad brīvdienu rītā ir vairāk laika un nepieciešama īpaša svētku noskaņa, šis būs īstais ēdiens, ko pasniegt sev un mīļajiem. Izsmalcinātie garšas toņi pārsteigs visus!

Sastāvdaļas

  • Svaigi sparģeļi – 1 bunte
  • 1/2 laima sula
  • Svaiga bazilika lapiņas – 5 gab.
  • Svaigas piparmētras lapiņas – 6 gab.
  • Maskarpones siers – 1 ēdamkarote
  • Medus – 1/2 tējkarote
  • Bagete – 1 gab.
  • Ķiploka daiviņa, nomizota, pārgriezta uz pusēm – 1 gab.
  • Svaigs lasis – 300 g
  • Olas – 4 gab.
  • Etiķis – 2 ēdamkarotes
  • Akmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari – pēc garšas
  • Olīveļļa cepšanai
  • Dilles, rukola, redīsi – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti. Katlā uzvāri ūdeni.
  2. Vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties uz apmēram 3 minūtēm. Tad nokās.
  3. Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku, sablenderē ar rokas blenderi un caur sietiņu nospied šķidrumu.
  4. Pievieno iegūtajam šķidrumam maskarpones sieru, sāli pēc garšas un medu un sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
  5. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grilē uz sausas, sakarsētas pannas.
  6. Pēc tam sadali gabaliņos. Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.
  7. Kad maize ir apgrilēta, grilē sausā pannā atlikušos sparģeļus.
  8. Gatavo Benedikta olas. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns.
  9. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minūtes.
  10. Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī. Tā pagatavo visas olas.
  11. Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos, beigās uzliec olas, uzber sāli un piparus. Dekorē ar zaļumiem un redīsiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot