Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Grilēta vesela vista zaļumos

30 min

Ļoti vienkārši un fantastiski gardi. Grilējot veselu vai pusi vistas, gaļa vienmēr sanāks sulīgāka, nekā grilējot mazus gabaliņus.

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Vista (vesela) – 1 gab.
  • Čili (marinēti) – 2 – 3 gab.
  • Sāls – 1 tējk.
  • Rozmarīns – 3 zariņi
  • Balzamiko etiķis – 3 ēd.k.
  • Medus – 1 ēd.k.
  • Lakši – 1 bunte
  • Citronmētra vai piparmētra – 1 bunte

Pagatavošana

Saspaida čili. Rozmarīnu sasmalcina ar sāli. Visu iejauc medus un balzamiko etiķa maisījumā. Marināde gatava.

Vistas pagatavošana. Nogriež vistas spārnu galiņus un kāju skrimslīšus, lai tie neapdegtu. Ja vēlas, vistu, griežot pa mugurkaulu, sadala uz pusēm. Tad vistā kārtīgi iemasē marinādi. Gaļu liek cepties uz labi uzkarsētām grila restēm. Vistu uz grila labāk likt vispirms ar kaulu pusi uz leju. Kad vistas viena puse apcepusies, to apgriež otrādi un virsējo malu apsmērē ar marinādi. Pēc kāda laiciņa atkal apgriež otrādi un pārziež ar marinādi. Tā turpina, līdz vista gatava. Parasti vista uz grila jācep aptuveni 20 – 30 minūtes.

Zaļumi vistai. Saplucina vai sagriež lakšus un citronmētras. Zaļumiem pievieno pārpalikušo vistas marinādi.

Visu kārtīgi samaisa – un gatavs. Vistu pasniedz, sadalītu gabaliņos un apviļātu zaļumu maisījumā. GARŠĪGI!


Saistītās receptes

Instagram Sekot