Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ķirbju pudiņš ar putukrējumu


Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja,
  • 150 g pekanriekstu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 3 ēd. k. brūnā cukura,
  • 1 paciņu vaniļas cukura,
  • 1 tējk. muskatrieksta
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. malta ingvera
  • nedaudz sviesta.

Pagatavošana

Šis saldais ēdiens, kuru izgudroju, ciemojoties pie ķirbju audzētājiem, ir variācija par amerikāņu tradicionālo Pateicības dienas ķirbju pīrāgu. Atšķirība tikai tā, ka saldā ķirbju masa, kuru tradicionāli liek pīrāga vidū, nu pasniegta kā pudiņš.

Koši oranžajam pudiņam ar balto putukrējuma cepurīti vajadzēs 500 g ķirbja, 150 g pekanriekstu, 200 ml saldā krējuma, 3 ēd. k. brūnā cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, pa tējk. muskatrieksta, kanēļa un malta ingvera, kā arī nedaudz sviesta.

Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un vāra nelielā ūdens daudzumā kopā ar garšvielām, brūno cukuru un 1/3 daļu no vaniļas cukura. Pa to laiku uz pannas sviestā apgrauzdē riekstus.

Kad ķirbis kļuvis mīksts, pielej klāt 50 ml saldā krējuma. Visu sablenderē un atdzesē. Tad piejauc klāt 100 g sadrumstalotu pekanriekstu. Saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Deserta trauciņos ieliek ķirbja masu. Pa virsu putukrējuma cepurīti, kas rotāta ar pekanriekstu pusītēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot