Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Latviskais sēņu plācenis

Vidēji grūti
25 personām

Raksta attēls

Latviešu virtuve nav iedomājama bez plāceņiem un sēnēm. Tāpēc piedāvāju plāceni ar sēnēm un vēl kā bonusu – sieru. Viegli un gardi! Ideāli gan mazām, gan lielām viesībām vai vienkārši vakariņās – ģimenei par prieku. Šī ir veģetāra dzīvesveida piekritējiem draudzīga recepte, bet var pievienot arī saceptu bekonu. Būs ļoti labi!

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas saldētas mīklas (bez rauga)
  • 400 g sēņu (gailenes, baravikas, apšu vai citas bekas, šampinjoni)
  • 2 sīpoli, smalki sakapāti
  • 50 g sviesta
  • Provansas garšvielas, sāls, 5 piparu maisījums
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. miltu
  • 2 olas
  • 100 g Holandes siera, sarīvēts
  • Pētersīļi, sakapāti

Pagatavošana

Drīz būs pirmās gailenes. Recepte ar gailenēm ir perfekta Līgo vakaram vai citiem vasaras svētkiem. Man saldētavā no pagājušās vasaras ir palikušas tikai baravikas un apšu bekas. Tāpēc izmantoju tās.  Šai receptei nav iebildumu arī pret šampinjoniem.

  1. Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieziež cepamo pannu ar taukiem vai ieklāj tajā cepamo papīru (ar apmēram 3–4 cm maliņu). Ieliek pannā mīklu un izveido maliņu apkārt visai pannai.
  2. Ieliek pannu krāsnī. Cep 10 minūtes vai līdz brīdim, kad mīkla ir viegli brūna. Izņem no krāsns.
  3. Kamēr mīkla cepas, sakapā sīpolus un sēnes.
  4. Sacep pannā sēnes un sīpolus ar sviestu, pievieno garšvielas, cep apmēram 20 minūtes.
  5. Sakuļ olas, pieliek saldo krējumu un miltus. Maisījumu pievieno sēnēm un sīpoliem.
  6. Pasautē 5 minūtes.
  7. Ielej maisījumu pannā, kurā ir mīkla.
  8. Uzkaisa sieru.
  9. Cep plāceni 30 minūtes.
  10. Kad gatavs, ļauj tam atpūsties 5 minūtes, apkaisa ar pētersīļiem un sagriež gabaliņos.
  11. Ēd siltu vai istabas temperatūrā.

Saistītās receptes

Instagram Sekot