Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Lieldienu Zuccotto kūka

6 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 115 g brūnā cukura
  • 115 g mīksta sviesta
  • 80 g kviešu miltu
  • 40 g kakao pulvera
  • 5 g cepamā pulvera
  • 30 g brendija apslacīšanai

Krēmam:

  • 500 g biezpiena
  • 65 ml saldā krējuma
  • 65 g pūdercukura
  • 70 g mandeļu, sasmalcinātas
  • 150 g kaltētu ķiršu
  • 60 g tumšās šokolādes

Dekorēšanai:

  • 10 g kakao pulvera
  • 40 g svaigu ogu

Pagatavošana

Gatavo biskvītu. Sakarsē krāsni 175 grādus karstu. Bļodā sakul olas ar cukuru un sviestu. Tad pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, visu samaisi, klāj uz pannas plānā kārtā un liec krāsnī cepties uz aptuveni 10 minūtēm. Kad gatavs, izņem no krāsns un atdzesē. Gatavo krēmu. Sablenderē biezpienu viendabīgā masā. Bļodā sakul saldo krējumu ar pūdercukuru, tad pievieno biezpienu un sakul viendabīgā masā. Pievieno mandeles, ķiršus, šokolādes gabaliņus un iemaisi. Apaļā bļodā ieklāj pārtikas plēvi un izkārto tajā biskvītu tā, lai visa bļoda ir izklāta. Apslaki biskvītu ar brendiju, vidū klāj biezpiena krēmu, noblīvē un uzliec biskvītu arī virspusē. Liec aukstumā nostāvēties. Pirms pasniegšanas izņem apaļo kūku no bļodas, liec uz šķīvja, pārkaisi ar kakao pulveri, dekorē ar ogām, mandelēm un rīvētu šokolādi.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Instagram Sekot