Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Olīvu un sēklu maize

2 h

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu kviešu milti – 450 g
  • Kefīrs Rimi – 300 ml (istabas temp.)
  • Silts ūdens – 200 ml
  • Olīvas bez kauliņiem – 150 g
  • Olīveļļa Rimi – 60 ml
  • Dažādas sēklas, ķirbju, sezama, saulespuķu – 3 saujas
  • Svaigais raugs – 20 g
  • Cukurs – 1,5 ēdamk.
  • Sāls – 1 tējk.

Pagatavošana

  1. Traukā sajauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni. Ļauj raugam atdzīvoties vismaz 15 minūtes. Pielej olīveļļu un kefīru. Pievieno miltus un masu izmaisa.
  2. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un pievieno mīklai.
  3. Mīklai jābūt nedaudz mitrai. – To lej ietaukotā maizes formā. Atstāj siltā vietā vismaz uz 30 – 40 minūtēm, lai tā uzrūgst un palielinās apjomā.
  4. Sakarsē krāsni līdz 200 °C un liek cepties maizi. Pēc 40 minūtēm tā būs gatava.

Padoms!
Izmēģini pagatavot maizi, olīvu vietā liekot, piemēram, saulē kaltētus tomātus vai kaltētus zaļumus ar ķiplokiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot