Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Mazie ābolu un dzērveņu pīrāgi

1 h 30 min
10 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla Rimi – 600 g
  • Dzērvenes (svaigas vai žāvētas) – 200 g
  • Āboli – 5 gab.
  • Medus – 4 ēdamk.
  • Kanēlis (malts) – 2 tējk.

Pagatavošana

  1. Nomizo ābolus un sagriež nelielos gabaliņos. Uzvāra ūdeni, pievieno medu un vāra ābolu gabaliņus ar dzērvenēm, līdz āboli kļūst mīksti, bet vēl neizjūk. tad nokāš.
  2. Izrullē mīklu un ieklāj mafinu trauciņos. Āboliem un dzērvenēm pieber kanēli un ar iegūto masu piepilda mīklas groziņus.
  3. No mīklas izveido arī rūtiņas pīrāga pārsegiem.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–200°C un liek cepties mazos pīrāgus 20–30 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņām.

Ideja!
Nokāšot ābolus iegūto sīrupu izmanto siltā dzēriena pagatavošanai.


Saistītās receptes

Instagram Sekot