Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Meksikāņu uzkoda ar gvakamoli un vēžu astītēm vai garnelēm

30 min
30 personām

Raksta attēls

Meksikāņu klasika!

Sastāvdaļas

  • 2 gatavi avokado
  • 1 sīpols
  • Buntīte kinzas
  • 100 ml skābā krējuma
  • Tabasko mērce
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 liels sarkanais tomāts, sakapāts kubiciņos
  • Kārbiņa vēžu astīšu vai garneļu sāls ūdenī
  • Apaļie tortiljas čipsi
  • Lociņu stiebrs

Pagatavošana

Slavenais meksikāņu ēdiens gvakamole, gatavots no avokado, ir jau pazīstams un populārs arī Latvijā. Šī variācija ir eleganta un piemērota dažādām viesībām.

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot tomātu, sakuļ blenderī, kinzu atstājot mazliet vēlākam laikam.
  2. Pievieno pēc vajadzības garšvielas, krējumu vai majonēzi.
  3. Iemaisa sakapātu tomātu, bet mazliet no tā atstājot dekorēšanai.
  4. Uz čipsiem uzliek piciņu gvakamoles mērces un garnē ar vēža astīti vai pāris garnelēm. Izdekorē ar kinzas lapiņu, kādu tomātu kubiciņu un pāris sagrieztiem lociņu gabaliņiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot