Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Menca ar puraviem

Vidēji grūti

Raksta attēls

Puravu medainums lieliski sader ar mencas krēmīgo svaigumu un citroniem. Un to visu ideāli papildina ķiploku dīgsti.

Sastāvdaļas

  • 300 g puravu baltās daļas, gareniski pārgriezta uz pusēm
  • 80 ml buljona, ūdens vai vīna
  • 3 timiāna zariņi
  • 1/4 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 ēd. k. medus
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mencai:

  • 500 g mencas (4 gabali)
  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 40 g lazdu riekstu, sadrupināti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējk. kaltēta oregano

pasniegšanai:

  • ķiploku dīgsti

Pagatavošana

  1. Pannā liec puravus un pārējās tiem paredzētās sastāvdaļas, uzliec vāku un sautē uz vidējas
    liesmas, līdz puravi ir mīksti.
  2. Noņem vāku un pasautē, līdz šķidrums samazinās apjomā.
  3. Sakarsē krāsni 210 grādu karstu.
  4. Keramiskajā cepamajā traukā ielej eļļu, apviļā tajā mencas gabalus, uzber citrona miziņas, lazdu riekstus, sāli, piparus, oregano.
  5. Cep krāsnī 15 minūtes.
  6. Pasniedz puravus, pa virsu liekot mencu un ķiploku dīgstus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot