Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Omlete ar austerēm


Raksta attēls

Brokastis austrumu stilā.

Sastāvdaļas

omletei:

  • 3 lauku olas
  • 1/2 tējk. kalmāru mērces sviests cepšanai

austerēm:

  • 5 austeres, attīrītas
  • 1/2 sīpola, nomizots, sagriezts strēmelītēs 1 vidēja izmēra tomāts, sagriezts smalkos kubiņos
  • 1/2 bunte koriandra, tikai lapiņas, vidēji smalki sakapātas
  • 1/2 bunte pētersīļu, tikai lapiņas, vidēji smalki sakapātas
  • 1/2 citrona sula
  • 1/2 laima sula
  • 1/2 tējk. sojas mērces

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc sīpolus, tomātus, koriandru un pētersīļus. Pārgriez austeres uz pusēm (ja mazas, tad izmanto veselas), liec bļodā, pārlej ar citrona un laima sulu un sojas mērci un kārtīgi samaisi. Atstāj iemarinēties 5 minūtes.
  2. Tikmēr citā bļodā liec olas, pievieno kalmāru mērci un kārtīgi sakul.
  3. Pannā sakarsē sviestu, uzlej olu masu un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz omlete ir zeltaini brūna.
  4. Viegli sarullē omleti un liec uz šķīvja. Blakus vai omletes vienā galā liec austeres ar visu marinādi. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot