Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Otrās dienas ķimeņu siera salāti

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Ja nu palicis pāri ķimeņu siers pēc Jāņiem

Sastāvdaļas

  • 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej)
  • 3 paipalu olas
  • 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 2 ēd. k. Vusteras mērces
  • 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas
  • 1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai
  • maza saujiņa diļļu lapiņu
  • 1 ēd. k. palielos gabaliņos sagrieztu maurloku
  • 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos

Pagatavošana

  1. Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
  2. Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
  3. Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot