Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Cāļa cepetis

Vidēji grūti

Raksta attēls

Jamaikas klasiskais Jerk cālis.

Sastāvdaļas

1/2 vesela cāļa

marinādei:

  • 10 smaržīgie pipari
  • 1 ēd.k. kaltēta timiāna
  • 2 ēd.k. karija pulvera
  • 2 ēd.k. paprikas pulvera
  • 2 ēd.k. maltu melno piparu
  • 1 tējk. malta muskatrieksta
  • 1 ēd.k. malta kanēļa
  • 8 krustnagliņas
  • 4 ēd.k. nerafinēta cukurniedru cukura
  • 75 ml pirmā spieduma saulespuķu eļļas
  • 3 apelsīni
  • 2 laimi
  • 2 greipfrūti
  • 2 citroni

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 160 grādus karstu.
  2. Visas sausās garšvielas liec blenderī kopā ar cukuru un sāli un sablenderē viendabīgā masā aromātisku garšvielu maisījumu. Pievieno eļļu un svaigi spiestas citrusaugļu sulas un atkal visu sablenderē.
  3. Nogriez cālim spārnus, ānusu un kājas apakšstilbu (visas daļas, kas cepoties varētu piedegt).
  4. Liec cāli cepamajā traukā, pārlej ar marinādi, iemasē to gaļā un cep krāsnī 25 minūtes.
  5. Pabeidz cepšanu 200 grādos tik ilgi, līdz augšpuse karamelizējas. Vislabāk pasniegt kopā ar rīsiem.

Saistītās receptes

Instagram Sekot