Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kraukšķīgā manioka ar garneļu un avokado krēmu


Raksta attēls

Manioka ir klasiskās Brazīlijas virtuves nozīmīga sastāvdaļa - tā ir īpaša krūma sakne, ar kuru var aizstāt kartupeļus un graudaugu piedevas ēdienos.

Sastāvdaļas

  • 4 mazās romiešu salātgalviņas, sagrieztas uz pusēm

Maniokai:

  • 900 g nomizotas maniokas, katra sagriezta 3 daļās
  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • sakapāts sarkanais čili pēc garšas
  • 3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Avokado krēmam:

  • 250 g mīkstu, gatavu avokado (apmēram 2 lieli avokado), nomizoti, iztīrīti
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 270 g Oscar’s Fish garneļu
  • 5 g smalki sakapātu pētersīļu
  • 15 g smalki sakapāta bazilika
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • halapenjo pipari pēc garšas
  • 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno manioku un vāri apmēram 20 minūtes. Nokās, nedaudz atdzesē un tad samaisi ar eļļu, čili, ķiplokiem, sāli, pipariem. Liec pannā un cep krāsnī, līdz tā ir zeltaini kraukšķīga.
  3. Tikmēr gatavo avokado krēmu. Traukā liec avokado un saspaidi ar dakšiņu, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisi.
  4. Pasniedz manikoas stienīšus ar avokado krēmu un romiešu salātu pusītēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot