Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Mencas fileja ar dārzeņiem un melnajām gliemenēm


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Mencas fileja
Saldētas melnās gliemenes 500 g
Sarkanā paprika 3 gab.
Dzeltenā paprika 3 gab.
Baklažāns 1 gab.
Tomāti 4 gab.
Svaigs koriandrs 20 g
Ķiploki 2 daiviņas
Zaļās olīvas bez kauliņiem 1 mazā bundžiņa
Olīveļļa 100 g
Saldkrējuma sviests 200 g
Dilles 20 g
Laims 2 gab.
Cepampapīrs 1 rullis
Romiešu salātu lapas 1 galviņa

Pagatavošana

No dārzeņiem gatavo salsu. Baklažānus ar nazi nedaudz sabaksta, liek uz cepešpannas un kopā ar tomātiem un papriku cep krāsnī 250 grādos 15 minūtes. Tad izņem, nedaudz atdzesē un nomizo. Visus dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno svaigu koriandru, sāli, piparus, uz pusēm pārgrieztas zaļās olīvas un ķiplokus.
Paralēli gatavo zaļo sviestu: sakapā zaļumus, pievieno ķiploku, laima sulu, sāli un piparus. To visu labi samīca ar sviestu. Cepampapīrā liek gatavo masu un tin tādu kā konfekti. Liek ledusskapī, lai sastingst.
Mencas fileju sagriež porcijās, apkaisa ar sāli, pipariem un liek cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Virsū liek zaļā sviesta ripiņas, melnās gliemenes un cep krāsnī 250 grādos 8 minūtes. Izņem un pasniedz ar paprikas-baklažānu salsu.


Saistītās receptes

Instagram Sekot