Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Pīles krūtiņa ar plūmju mērci, sarka jiem kāpostiem un mazajiem kartupelīšiem

Vidēji grūti

Raksta attēls

Svinīgām vakariņām

Sastāvdaļas

kāpostiem:

  • 1 vidēji liela sarkanā kāpostgalva
  • 100 g sakapāta speķa
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 2 lieli sīpoli, nomizoti, sagriezti plānās ripiņās
  • 110 ml ābolu etiķa
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 ēd.k. jūras sāls
  • 1 ēd.k. svaigi maltu melno piparu

plūmju mērcei:

  • 3 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 1 sīpols vai 8 šalotes sīpoli, nomizoti, smalki sakapāti
  • 100 g brūnā cukura
  • 500 g plūmju (žāvētas, saldētas vai konservētas), sagrieztas 4 daļās
  • 200 ml portvīna vai sarkanvīna
  • 0,5 l liellopa buljona vai 2 buljona kubiņi, kas izšķīdināti 0,5 l ūdens

pīlei:

  • 8 pīles krūtiņas (nopērkamas Rimi vakuuma pakās)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 80 g sviesta
  • Provansas garšvielu maisījums pēc garšas

pasniegšanai:

  • 1 kg mazu kartupelīšu sviests
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Sāc ar kāpostiem, jo tiem nepieciešams ilgāks gatavošanas laiks.
  2. Sagriez kāpostgalvu plānās šķēlēs. Noskalo aukstā ūdenī, bet nenosusini. Lielā katlā apcep speķi, izņem ārā un noliec malā.
  3. Speķa taukiem pievieno sviestu un sīpolus un apcep 12–15 minūtes.
  4. Pievieno kāpostus, etiķi, cukuru, sāli, piparus, uzliec vāku un turpini sautēt nedaudz ilgāk par 1 h, līdz kāposti ir mīksti. Īsu brīdi pirms kāpostu gatavošanas beigām ieliec atpakaļ speķa gabaliņus.
  5. Mērcei pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus 5 minūtes. Pievieno cukuru, plūmes un cep, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno vīnu, buljonu un karsē apmēram 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  6. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  7. Ar asu nazi vietām iegriez pīles krūtiņas ādu un ierīvē ar sāli, pipariem.
  8. Sakarsē pannu, pievieno pīles krūtiņas ar ādu uz leju un cep 7 minūtes, tad apgriez otrādi, pievieno sviestu, Provansas garšvielas un pacep vēl 5 minūtes. Pārliec cepamajā pannā ar visu šķidrumu un liec krāsnī uz 5 minūtēm, ja vēlies, lai gaļa būtu rozā, ja nē, tad ilgāk.
  9. Pīles krūtiņai blakus servē mērci, kāpostus un kartupelīšus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot