Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Rissoto ar sēnēm


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Kaltētas sēnes
Sviests
Sīpoli

RISSOTO

Rissoto rīsi
Sīpoli
Olīveļļa
Selerijas
Ķiploks
Sēnes
Vīns (saldens)
Parmezan siers

Pagatavošana

Vispirms uztaisi sēņu buljonu, kurā vārīt rissoto rīsus.
Kausētā sviestā liek kaltētās sēnes un apcep smalki sagrieztus sīpolus, pieliec sāli. Tad uzlej karstu ūdeni. Kad viss ir savārījies un sēnes sāk dalīties, buljons ir gatavs.
Sakarsētā katlā lej olīveļļu un sagrieztus dārzeņus. Kad dārzeņi apcepušies caurspīdīgi, liec klāt sēnes. Kad sēnes sāk izdalīt ūdeni, pieliec klāt sviestu.
Liec apceptajos dārzeņos un sēnēs Rissoto rīsus. Ēdiens ik pa brīdim ir jāapmaisa, lai rīsi nepiedeg. Rīsu un dārzeņu masai ik pa brīdim pa karotei lej klāt sagatavoto sēņu buljonu un vīnu. Gatava ēdiena konsistencei jābūt tādai, ka, paņemot ēdienu karotē, tam tur arī jāturas. Kad rissoto ir gatavs, tam pierīvē Parmezan sieru.


Saistītās receptes

Instagram Sekot