Recepte

Steiks


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Liellopu gaļas filejas gabali 3
Sāls,
Zaļie pipari
Sviests

Pagatavošana

Steika gaļai jābūt pabiezos gabalos. Ideāli steiku ir gatavot uz grila restītēm. Nevajag baidīties par to, lai nav jēls pa vidu. ĻOTI SVARĪGI, lai panna ir KARSTA. Ir vajadzīgs, lai gaļu cepot, tai veidojas garoziņa, kas neļauj iztecēt sulai. Panna jāuzkarsē, gaļa jāapklāj ar sāli un pipariem.
Lai gaļa būtu sulīgāka, to ar garšvielām var ietīt folijā. Ja gribi pilnībā izceptu steiku, to pēc apcepšanas var vēl ielikt cepeškrāsnī, lai tas izcepjas līdz galam. (Cepeškrāsnī tas nezaudēs šķidrumu). Kad steiks jau ir gandrīz gatavs, tam uzliek pa virsu sviestiņu, lai apkaramelizējas, un pielej klāt mazliet konjaka (tas būs kā mērcīte).


Saistītās receptes

Instagram Sekot