Trusis ar ciedru riekstiem un jāņogām


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Nepieciešams:

  • 100 g ciedru riekstu
  • 2 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 1,5 kg truša gaļas,
  • sagriezta gabaliņos
  • 1 liels sīpols, nomizots, sakapāts
  • 50 g purava, sagriezts ripiņās
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 25 g sviesta
  • 500 ml vistas buljona vai 2 buljona kubiņi (500 ml ūdens)
  • 1/2 tējk.kaltēta timiāna
  • 1/2 tējk. piparu maisījuma
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 200 g saldā krējuma
  • 3 ēd.k. konjaka vai brendija
  • 100 g svaigu, saldētu vai kaltētu jāņogu vai brūkleņu
  • piens un ūdens pēc vajadzības

pasniegšanai:

  • 200 g basmati rīsu

Pagatavošana

Pagatavošana:

Lielākā pannā sakarsē olīveļļu un apbrūnini truša gaļu no abām pusēm. Pievieno sīpolus, puravus, ķiplokus, sviestu, uzliec pannai vāku un sautē 5 minūtes. Tad pievieno vistas buljonu, ciedru riekstus un garšvielas. Ja izmanto kaltētas ogas, pievieno arī tās.

Uzvāri rīsus, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma. Turpini sautēt truša gaļu pannā ar vāku vēl 15–20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un konjaku. Ja izmanto svaigas vai saldētas ogas, tad pievieno arī tās un karsē vēl pāris minūtes. Ja mērces ir par maz, pievieno pienu un ūdeni. Pasniedz ar rīsiem.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Instagram Sekot