Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Pavasara zupa

Vidēji grūti

Raksta attēls

Baudām dabas veltes!

Sastāvdaļas

  1. Katlā liec vistu, burkānus, sīpolus, ķiplokus, pētersīļus (dažas lapiņas atstāj pasniegšanai), 8 bazilika kātiņus, kas paliek pāri, gatavojot pesto. Pielej ūdeni, lai ir 3 cm vairāk no vietas, kurā beidzas vista un vāri uz nelielas liesmas, līdz parādās putas.
  2. Noputo, tad pievieno piparus, lauru lapas un vāri 1 h.
  3. Beigās pievieno sāli.
  4. Nokās buljonu, vistas lejas atstāj nākamās dienas sendvičam, salātiem vai kādam citam ēdienam, vistas kājām, spārniņiem un pārējām daļām noņem gaļu,
  5. to saplēšot gabaliņos pa šķiedrai. Burkānus sagriez ripiņās.
  6. Paralēli citā katlā liec vārīties kartupeļus, līdz tie ir gatavi, pēc tam sagriez gabalos.
  7. Katlā lej atpakaļ buljonu, pievieno zirņu pākstis un pavāri 4 minūtes. Bļodā kārto kartupeļus, burkānus, zirņu pākstis, kas izsmeltas no buljona, vistas gaļu,
  8. biešu lapiņas, pētersīļus un dilles. Pārlej ar verdošu buljonu un pasniedz kopā ar pesto.
  9. Var arī visu samaisīt katlā, pavārīt un tad ēst.

Pagatavošana

  • 1 vista (apm. 1,5 kg)
  • 2 burkāni, nomizoti, pārgriezti uz pusēm
  • 3 šalotes sīpoli, nomizoti, pārgriezti uz pusēm
  • 3 ķiploka daivas, nomizotas
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 tējk. melno graudu piparu
  • 3 lauru lapas
  • jūras sāls pēc garšas
  • 300 g jauno kartupelīšu
  • 300 g zaļo zirnīšu pākšu (dažādas variācijas), pārgrieztas uz pusēm
  • 1 paka biešu lapiņu
  • daži diļļu zariņi, tikai lapiņas

pasniegšanai:

  • 1 porcija bazilikas mērces (pagatavošanas aprakstu meklē pie salātu receptes ŠEIT)

Saistītās receptes

Instagram Sekot