Recepte

Rabarberu čatnijs

Vidēji grūti

Raksta attēls

Rabarberu deva sāļajos ēdienos

Sastāvdaļas

  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 180 g nomizotu balto sīpolu, sagriezti kubiņos
  • 30 g nomizota ķiploka, sagriezts mazos gabaliņos
  • 60 g nomizota ingvera, sagriezts mazos gabaliņos
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1 čili pāksts, sagriezta
  • 800 g nomizotu rabarberu
  • 300 ml aveņu etiķa
  • 200 g dzelteno rozīņu
  • 2 kanēļa standziņas
  • 1 vaniļas pāksts
  • 2 tējk. fenheļa sēklu
  • 1 tējk. anīsa sēklu
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 4 timiāna zariņi
  • 500 g gaišā muskovado cukura
  • 1 citrona sula
  • 1 citrona miziņas, smalki sarīvētas

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, ingveru un sāli un apmaisot sautē uz mazas liesmas 10 minūtes.
  2. Pievieno pārējās sastāvdaļas, ļauj, lai sāk vārīties, un tad vāri uz vidējas liesmas apmēram 20–30 minūtes, līdz masa noreducējas un sabiezē un ir spīdīgs čatnijs. Ik pa laikam apmaisi, lai nepiedeg.
  3. Pasniedz ar sieru izlasi un svaigu maizi. Ideāli der arī pie gaļas ēdieniem un steika.

Saistītās receptes

Instagram Sekot