Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Ābolu un dzērveņu pīrāgs

50 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Āboli – 400 g
  • Kārtainā mīkla – 100 g
  • Lielogu dzērvenes – 80 g
  • Laims – 1 gab. (sula)
  • Medus – 2 ēdamk.
  • Pūdercukurs – 2 ēdamk.
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
  • Kanēlis – 1 ēdamk.
  • Ūdens – 1 l

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes. Sagriež augļus nelielās šķēlēs, liek ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru.
  2. Vāra uz lēnas uguns, līdz āboli nedaudz apvārījušies (aptuveni 3 – 5 minūtes). Nepārvārīt, lai tie nezaudē formu un neizjūk.
  3. Ietaukotā taisnstūra terīnes formā ieklāj kārtainās mīklas loksni. Uz mīklas saber dzērvenes un pārkaisa ar kanēli. Pārlej ar medu, virsū kārto ābolus.
  4. Liek krāsnī 190 °C cepties 15 minūtes.
  5. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.
  6. Liek atpakaļ cepeškrāsnī apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm. Ļauj kūkai nedaudz padzist, izņem no formas un sagriež.
  7. Kūku pasniedz siltu kopā ar saldējumu un svaigām piparmētrām.

Atceries!
Ābolu ūdeni nevajag liet ārā, tas lieliski garšo kā siltais dzēriens pie kūkas. Pievieno vēl dzērvenes, un dzēriens būs ideāls!
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot