Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Biezpiena un kakao drumstalu plātsmaize

40 min
6 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Graudainais biezpiens – 300 g                                                                             

Pamatnei:
Olas Rimi – 2 gab.
Sviests Rimi – 100 g
Cukurs – 3 ēdamk.
Paniņas – 100 ml
Milti Rimi – 4–5 ēdamk.                                                                                         
Kakao pulveris – 1–2 ēdamk.
Soda – 1 tējk.

Drumstalām:
Sviests Rimi – 70 g
Milti Rimi – 4–5 ēdamk.
Cukurs – 2 ēdamk.

Dekorēšanai:
Svaigas ogas

Pagatavošana

Gatavo mīklu pamatnei. – Sakuļ olas ar cukuru. Pievieno paniņas un jauc kopā ar miltiem, kakao un sodu. Pieliek sviestu istabas temperatūrā un kārtīgi sajauc. Masu lej cepamajā formā, pa virsu ber graudaino biezpienu.
Sajauc sviestu ar cukuru un miltiem un veido drumstalas. Plātsmaizi pārber ar drumstalām.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep plātsmaizi vismaz 30 minūtes.
Pasniedz papildinātu ar ogām un ogu mērci.

Ieteikums!
Plātsmaizes vari gatavot, biezpiena vietā liekot ogas un augļus. Lieliski garšos ķirši un avenes kopā ar kakao biskvītu.


Saistītās receptes

Instagram Sekot