Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Grieķu jogurta panna cotta ar upeņu mērci

2.5 h
2 personām

Raksta attēls

Sastāvdaļas

Panna cotta krēmam:
Grieķu jogurts – 200 g
Dzeramais ūdens – 100 ml
Cukurs – 120 g
Citrons – 1 gab.
Pārtikas želatīns – 2 ēdamk.

Dekoram un mērcei:
Saldētas upenes – 1 sauja
Cukurs – 4 ēdamk.
Svaiga piparmētra – pāris lapiņas

Cepamais papīrs – 1 loksne
 

Pagatavošana

1. Izvāra cukura sīrupu no ūdens un cukura.
2. Želatīnu uzbriedina svaigi spiestā citrona sulā 15 minūtes.
3. Karsto cukura sīrupu pārlej uzbriedinātam želatīnam un samaisa.
4. Pievieno grieķu jogurtu un samaisa.
5. Pilda krūzītēs un liek ledusskapī atdzist vismaz uz 2 stundām.
6. Atkausē saldētās upenes, pārberot ar 2 ēdamkarotēm cukura.
7. Gatavo karameļu čipsus. Pannā ieber 2 ēdamkarotes cukura un uz lēnas uguns karsē.
8. Kad cukurs kļuvis zeltaini brūns un šķidrs, to izlej uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina plānāku. Kamēr karamele nav pilnībā atdzisusi, no tās var veidot tūtiņas, salokot cepamo papīru.
9. Panna cotta krēmu pasniedz ar karameli, upeņu mērci un dekorē ar svaigām piparmētrām.
 

Lai Tev Aikāgaršo!


Saistītās receptes

Instagram Sekot