Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Krēmīgais saules augļu pīrāgs

50 min
6 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Smilšu mīkla – 300 g
Saldais krējums – 250 g
Brūnais cukurs – 100 g
Vaniļas cukurs – pēc garšas
Olas dzeltenums – 3 gab.
Plūmes, nektarīni, aprikozes vai persiki – ap 10 augļu

Pagatavošana

Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liek uz
15 minūtēm cepties līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī. Uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru. Citā traukā sakuļ olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu. Samaisa un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.
Noskalo, attīra augļus un sagriež tos daiviņās, kārto virs krēma. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 160°C un liek cepties pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.

Piebilde!
Pasniedz ar ogu mērci un svaigām piparmētrām.


Saistītās receptes

Instagram Sekot