Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Saldā biezpiena krēma pankūkas ar šokolādes mērci


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Vidēja izmēra plānās pankūkas – 8 gab.
(Recepti skatīt šeit: http://www.rimi.lv/receptes-un-produkti/receptes/saldie-edieni/pla-na-s-panku-kas.html)

Pildījumam:
Biezpiens (30% tauku) – 300 g
Saldais krējums – 200 g
Pūdercukurs – 100 g

Mērcei:
Tumšā šokolāde – 200 g
Saldais krējums – 100 g

Dekoram un vitamīniem:
Saldētas ogas

Pagatavošana

Pildījums
Šis ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams fantastiski gards pildījums. Saldo krējumu ar pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Kad tas izdarīts, putukrējumā iemaisa biezpienu. Vajadzētu izvēlēties pēc iespējas treknāku biezpienu – tad pankūkas būs gardākas. Var izmantot gan smalkāku, gan rupjāku biezpienu. Lai pildītā pankūka būtu īpaši gaisīga, biezpienu izberž caur sietu. Kamēr gatavo šokolādes mērci, biezpiena masu ieliek ledusskapī.

Šokolādes mērce
Šokolādes mērci pagatavo katliņā, uzkarsējot saldo krējumu un tam pievienojot tumšās šokolādes gabaliņus. Masu kausē un maisa, ik pa laikam noņemot no uguns, līdz šokolāde izkūst. Ja vēlas šķidrāku mērci, tad pievieno vairāk saldā krējuma.

Pankūku pildīšana
Biezpienu plānajās pankūkās pilda īsi pirms pasniegšanas.
Ideāli, ja siltā pankūkā ietin vēsu pildījumu un aplej ar karsto šokolādes mērci. Dekorē ar ogām.
Saldajās pankūkās var pildīt arī banānus ar šokolādi un sasmal- cinātas svaigās ogas, sajauktas ar pūdercukuru.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot