Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Šokolādes muss


Raksta attēls

Vienkāršs un klasisks deserts, kuru pagatavot saviem mīļajiem svētkos.

Sastāvdaļas

  • 100 g 70% tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 30 g sviesta
  • 2 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 80 g baltā cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1/2 apelsīna sula
  • 8 g želatīna

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.
  3. Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
  4. Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.
  5. Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.
  6. Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.
  7. Liec traukos, atdzesē un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot