Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Sardu pasta (lorighittas) ar jūras veltēm

30 min
Vidēji grūti

Raksta attēls

Sastāvdaļas

  • Lorighittas pasta – 300 g
  • Mīdijas – 3 saujas
  • Garneles – 3 saujas
  • Gliemeži (mazie) – 2 saujas
  • Tomāti – 4 gab.
  • Zivju buljons – 300 ml
  • Sīpols, baltais – ½ gab.
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Sarkanie pipari
  • Sāls
  • Pētersīļi – buntīte
  • Olīveļļa

Pagatavošana

  1. Uz pannas karstā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un pētersīļus.
  2. Pievieno sasmalcinātus tomātus (iepriekš tiem var noblanšēt mizu), cep aptuveni 10 minūtes, tad pievieno nomazgātas mīdijas, gliemežus un garneles, pievieno karstu zivju buljonu, nedaudz sāli, piparus un sautē, kamēr mīdijas un gliemeži atveras. Tās mīdijas un gliemeži, kuri sautēšanas laikā neatveras, nav ēdami.
  3. Katlā karstā sālsūdenī vāra pastu aptuveni 10–15 minūtes, līdz tā gatava, tad to nokāš.
  4. Pievieno jūras veltes un pasniedz, pārkaisot svaigus pētersīļus. Šai pastai noteikti labāk izmantot svaigas jūras veltes, jo garša ir daudz bagātāka, nekā gatavojot no saldētām.

Saistītās receptes

Instagram Sekot