Sastāvdaļas
- Lorighittas pasta – 300 g
- Mīdijas – 3 saujas
- Garneles – 3 saujas
- Gliemeži (mazie) – 2 saujas
- Tomāti – 4 gab.
- Zivju buljons – 300 ml
- Sīpols, baltais – ½ gab.
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Sarkanie pipari
- Sāls
- Pētersīļi – buntīte
- Olīveļļa
Pagatavošana
- Uz pannas karstā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un pētersīļus.
- Pievieno sasmalcinātus tomātus (iepriekš tiem var noblanšēt mizu), cep aptuveni 10 minūtes, tad pievieno nomazgātas mīdijas, gliemežus un garneles, pievieno karstu zivju buljonu, nedaudz sāli, piparus un sautē, kamēr mīdijas un gliemeži atveras. Tās mīdijas un gliemeži, kuri sautēšanas laikā neatveras, nav ēdami.
- Katlā karstā sālsūdenī vāra pastu aptuveni 10–15 minūtes, līdz tā gatava, tad to nokāš.
- Pievieno jūras veltes un pasniedz, pārkaisot svaigus pētersīļus. Šai pastai noteikti labāk izmantot svaigas jūras veltes, jo garša ir daudz bagātāka, nekā gatavojot no saldētām.