Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Svētku karpa

Vidēji grūti

Raksta attēls

Svinīgām vakariņām!

Sastāvdaļas

  • 4 Ķelmēni rudzu maizes šķēles
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 1 karpa (2 kg, ķidāta)
  • 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • jūras sāls, pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas

pildījumam:

  • 200 g vārītu pelēko zirņu
  • 3 Ķelmēni rudzu maizes šķēles, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 30 ml olīveļļas cepšanai
  • 3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 rozmarīna zariņš, tikai lapiņas
  • jūras sāls, pēc garšas
  • svaigi malti melnie, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodā sajauc visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas.
  2. Lielā pannā ieklāj cepamo papīru. Izkārto tajā maizes šķēles, uzber sāli, rozmarīnu. Uzsēdini virsū karpu un tās vēderā liec pildījumu.
  3. Uzlej eļļu, uzber sāli un piparus. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz 40 minūtēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot